repliche orologi

replica uhren deutschland

Valls Òptics

VISIÓ I ESPORT 2

  • by: Vallsoptics
  • 19 enero, 2019
Visió i esport a Valls Òptics

Quines són les habilitats visuals avaluables i entrenables? Us indiquem les més importants, tot i que això dependrà de l’esport que estiguem practicant.

Visió del color: És la única que no és entrenable, però si és important saber si els nostres jugadors tenen o no una visió al color normal, sobre tot en esports d’equip, ja que les condicions per poder distingir el color de les camisetes pot no ser l’òptim, depenent de la il·luminació, el contrast, la posició dels jugadors  etc. i tot això pot dificultar la percepció del color i fer que el jugador passi la pilota al jugador de l’equip contrari.

Càlcul de distàncies i visió en 3D: Imprescindible amb esports de pilota, tocar en el moment exacte la pilota amb una raqueta o amb un stick dependrà que puguem calcular exactament on es troba situada en l’espai.

Moviments oculars: Els jugadors necessiten, contínuament, fixar, seguir i fer canvis de punts de fixació durant el transcurs d’un partit, sobre tot si aquest es tracte d’un esport ràpid com el tennis taula, el hoquei etc.

Visió perifèrica: Tot allò que podem veure sense moure els ulls. És una habilitat ja desenvolupada per molts esportistes per sobre dels que no ho son, i quant més bona és millor detectarà el jugador els seus companys per fer un passada de pilota o els seus rivals que li volen prendre.

Adaptabilitat: La capacitat del jugador per adaptar el seus sistema visual a les diferents distàncies i posicions on ha de recollir la informació visual. Contínuament ha de tenir el objecte a fixar enfocat i amb els dos eixos visuals “apuntant” a l’estímul visual, a més a més ho ha de fer de forma ràpida i precisa.

Coordinació ull-ma/peu i lateralitat: Quin sigui el seu ull dominant i com sigui la seva coordinació amb el seu peu/mà dominant farà que tingui una manera concreta de jugar, de posicionar-se en l’espai, que sigui millor en certes posicions del camp etc. Cal valorar la lateralitat dels jugadors.

Hi ha altres habilitats visuals com la visualització, la capacitat de reacció, acomodació, l’agudesa visual dinàmica, la sensibilitat el contrast etc.

Escolta l’àudio de l’entrevista amb l’Aitor de Ràdio Igualda amb la nostre optometrista Roser

 

 

Leave a comment

Replica Orologi

Verpassen Sie nicht die Gelegenheit, alles über die Replik-Uhr zu erfahren replica uhren