repliche orologi

replica uhren deutschland

Valls Òptics

PERQUÈ SERVEIXEN ELS APARELLS QUE TENIM AL GABINET?

gabinet optomètric de Valls Òptics Montbui

Avui parlem dels aparells que tenim dins del gabinet, com els utilitzem i per què?

Quan fem una revisió complerta passem per diferents aparells que ens donen diferent informació. Els posaré per ordre, tal i com els utilitzo a l’òptica d’Igualada:

  • Queratòmetre: ens dona els radis corneals, és a dir, quina forma té la superfície més externa de l’ull per poder adaptar les lents de contacte, entre d’altres coses.
  • Autorefractòmetre: un aparell que ja ens dona una idea de la graduació del pacient, sense que ell ens hagi de contestar a cap pregunta, és a dir, de manera objectiva. Cal remarcar que és una graduació aproximada i és l’optometrista, en aquest cas jo o el Jordi, el que determina la graduació final. És molt útil en gent gran o nens petits a qui de vegades els costa poder-nos donar respostes.
  • Tonòmetre: ens diu la pressió ocular, indicadora per poder prevenir el glaucoma. Si el valor és per sobre la norma, caldrà derivar el pacient a l’oftalmòleg perquè faci totes les proves pertinents.

Després passem a la graduació propiament dita. Abans es feia amb unes ulleres de prova i una caixa plena de lents que anàvem col·locant per determinar amb quina hi veia millor. Actualment, a Valls Òptics utilitzem un foròpter digital que és com unes ulleres gegants que es controlen a través d’una consola. Això ens permet fer canvis de lents més ràpids i així, facilitem que el pacient ens pugui donar una millor resposta alhora que agilitzem i ens facilita la feina. Tot i així, encara utilitzem les ulleres de prova per comprovar algunes graduacions o perquè alguns pacients entenguin quina serà la “sensació” final. Hem de recordar que la visió és subjectiva.

Finalment, afegim dues proves de salut ocular:

    • El biomicroscopi: és com una lupa que ens permet veure l’ull molt gros i poder valorar l’estat de la part més externa de l’ull, com pot ser la còrnia, conjuntiva, parpelles, etc., però també d’algunes estructures internes.
    • El retinògraf: ens permet fer una fotografia de la retina, la part interna de l’ull, per prevenir la majoria de malalties retinals que produeixen ceguesa, i així poder derivar a l’especialista amb suficient antelació per un millor tractament final.

Leave a comment

Replica Orologi

Verpassen Sie nicht die Gelegenheit, alles über die Replik-Uhr zu erfahren replica uhren